Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Mėgstami bananai
Receptai

Mėgstami bananai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Bananai – populiariausia prekybos tinklų prekė. Nors jie itin mėgstami dėl savo skonio ir maistingumo, tai – ir vieni greičiausiai nokstančių vaisių. Vos kelios dienos namuose – ir vaisius suminkštėja, o jo geltoną žievę išmargina rudos bei juodos dėmės. Vis dėlto, neskubėkite išmesti pernokusių bananų, nes iš jų, pridėję kelis pigius ingredientus, galėsite paruošti  gardžius valgius.

Karamelizuoti bananai

Turėdami namuose pernokusių bananų, jų neskubėkite išmesti. Apkepus juos svieste su ruduoju cukrumi, išeis pigus ir skanus pagardas, kuriuo galėsite paskaninti ledus, košes ar kitus valgius. Karamelizuotiems bananams reikės:

  • 2–3 pernokusių bananų;
  • 4 v. š. rudojo cukraus;
  • gabaliuko sviesto patepti lėkštei ir keptuvei.

Gaminimas. Nulupkite bananus, supjaustykite juos išilgai arba 1–2 cm storio griežinėliais. Lėkštėje tolygiai paskleiskite cukrų ir jame apvoliokite supjaustytus bananus.

Įkaitinkite sviestu pateptą keptuvę iki vidutinės temperatūros. Sudėkite cukruje apvoliotus bananus. Kepkite, kol apatinė pusė taps šviesiai auksinė – maždaug 3–5 minutes. Saugokite, kad nepridegtų – jei keptuvė įkaitusi labiau, kepimui gali užtekti ir dviejų minučių. Tuomet atsargiai apverskite ir kepkite dar 1 minutę.

Iškeptus bananus dėkite į atskirą sviestu pateptą lėkštę. Gabalėlius sudėkite atskirai vieną nuo kito, kad nesuliptų. Patiekite kaip atskirą desertą arba kaip priedą prie ledų, blynų ar vaflių. Skanaus!

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisSausį visi pajus vasarą priimtų mokesčių poveikį
Kitas straipsnis Vištienos filė receptai su egzotišku ingredientu

Susiję straipsniai

Vištienos filė receptai su egzotišku ingredientu

12 lapkričio, 2025

Avokadų traškučiai

11 lapkričio, 2025

Bulvių užkandis, kuris nustebins svečius

6 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.