Pradinis / Receptai / Moliūginės bandelės

Moliūginės bandelės

6 porcijoms reikės:

  • 500 g miltų
  • stiklinės pieno
  • 1 moliūgo
  • 50 g cukraus
  • 25 g sviesto
  • 20 g šviežių mielių
  • pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus

Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite riekelėmis, nulupkite, sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi. Kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės, tada išimkite ir palikite atvėsti. Minkštimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Tuomet sumaišykite mieles su cukrumi, sviestu, pienu ir puse turimų miltų. Kai tešla taps tiršta, palikite šiltai, iki ji padvigubės. Tada supilkite vėsią moliūgų tyrę, suberkite likusius miltus, išmaišykite, leiskite masei dar pakilti. Iš tešlos padarykite rutuliukus, apvoliokite miltuose, apriškite medvilnine virvele ir suformuokite mažus moliūgus. Palikite šiltai apie 20 min., tada aptepkite sviestu ir kiaušinio tryniu, kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10–15 min. Išėmę bandeles, atriškite virvelę, viršų papuoškite razina.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top