Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 4 didelių morkų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 125 g varškės, 1 citrinos, 1 šaukštelio
druskos, 1 šaukštelio pipirų, mėgstamos šviežios duonos.
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite morkas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos suberkite morkas. Kepkite 20–25
minutes, kol suminkštės. - Iškeptas morkas trintuvu sumaišykite su varške, citrinos sultimis, druska ir pipirais, kol
gausite vientisą masę. Paskrudinkite duonos, tepkite ant jos morkų užtepėlę ir mėgaukitės!
Skanu ir ant viršaus papjaustyti šviežių morkų, kurios suteiks traškumo. Skanaus!