Pradinis / Receptai / Sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Sūrio pyragas. Pixabay nuotr.

Pagrindui reikės:

250 sausainių
70 g rudojo cukraus
150 g sviesto

Įdarui reikės:

600 g tepamojo sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
400 ml grietinės
200 g cukraus
4 kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Puode ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Tada į maisto trintuvą sudėkite sausainius ir rudąjį cukrų – viską gerai sumalkite. Į gautą masę supilkite lydytą sviestą – dar kartą viską išmaišykite. Paruoštą tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Jos paviršių palyginkite mentele, paspauskite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Atskirame inde labai gerai išmaišykite likusius ingredientus. Iš šaldytuvo ištraukite sustingusį pyrago pagrindą, ant jo supilkite įdarą ir viską kepkite iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą palaikykite pravertoje orkaitėje bent porą valandų.

Galima pagardinti figų džemu, riešutais, šviežiais arba džiovintais vaisiais.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top