Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai
Receptai

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Delicious and homemade carrot oatmeal muffins photographed closeup.
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Porcijos: 12 keksiukų
Gaminimo, ruošimo laikas: 45 min.
Reikės: 1 puodelio tarkuotų morkų (maždaug 3 morkos), 1 puodelio tarkuotų obuolių (1-2 obuoliai),
3 kiaušinių, 110 g sviesto, 240 g miltų, 1,5 puodelio avižinių dribsnių, 2 šaukštelių cinamono, 1
šaukštelio kepimo miltelių, ½ šaukštelio smulkios druskos, ½ puodelio medaus arba klevų sirupo, jei
norite – ½ puodelio smulkintų graikinių riešutų, razinų arba šokolado gabaliukų.


Gaminame: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų skardą išklokite popierinėmis formelėmis.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir, jei
    naudojate, papildomus ingredientus – smulkintus riešutus, džiovintus vaisius, šokoladą.
  3. Atskirame dubenyje išplakite medų, kiaušinius ir sviestą. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir
    morkas. Supilkite mišinį į sausus ingredientus ir išmaišykite.
  4. Tešlą šaukštu supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki kraštų. Kepkite, kol keksiukai
    gražiai parus, o į vidurį įkištas dantų krapštukas išsitrauks švarus, apie 25–30 minučių.
FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisLietuvos paplūdimio teniso atstovai iškovojo pirmąjį medalį Europos čempionate
Kitas straipsnis Floristas Modestas Vasiliauskas sukūrė dar vieną valgomą suknelę

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

3 spalio, 2025

Pikantiški morkų ir cukinijų blynai su petražolėmis

30 rugsėjo, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.