Porcijos: 12 keksiukų
Gaminimo, ruošimo laikas: 45 min.
Reikės: 1 puodelio tarkuotų morkų (maždaug 3 morkos), 1 puodelio tarkuotų obuolių (1-2 obuoliai),
3 kiaušinių, 110 g sviesto, 240 g miltų, 1,5 puodelio avižinių dribsnių, 2 šaukštelių cinamono, 1
šaukštelio kepimo miltelių, ½ šaukštelio smulkios druskos, ½ puodelio medaus arba klevų sirupo, jei
norite – ½ puodelio smulkintų graikinių riešutų, razinų arba šokolado gabaliukų.
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų skardą išklokite popierinėmis formelėmis.
- Dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir, jei
naudojate, papildomus ingredientus – smulkintus riešutus, džiovintus vaisius, šokoladą. - Atskirame dubenyje išplakite medų, kiaušinius ir sviestą. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir
morkas. Supilkite mišinį į sausus ingredientus ir išmaišykite. - Tešlą šaukštu supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki kraštų. Kepkite, kol keksiukai
gražiai parus, o į vidurį įkištas dantų krapštukas išsitrauks švarus, apie 25–30 minučių.