Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Patarimai»Tirštos sriubos paslaptys: patarimai, kurie pravers kiekvienam
Patarimai

Tirštos sriubos paslaptys: patarimai, kurie pravers kiekvienam

ATNAUJINTA:1 spalio, 2025Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Atėjus rudeniui sriubos tampa ne tik šildančiu, bet ir universaliu patiekalu. Jos leidžia
panaudoti įvairias daržoves, pasisemti kūrybiškų idėjų iš akcijų leidinių bei atrasti
naujus skonius. Vis dėlto, kartais išvirta sriuba lieka per skysta, net jei laikotės
recepto. Jei taip nutinka, pravartu žinoti kelis paprastus triukus, kurie padeda
pasiekti norimą tirštumą be miltų.

Gudrybės, kaip sutirštinti sriubą be miltų
Nebūtina griebtis tradicinio sprendimų – miltų. Yra daugybė kitų būdų, kurie ne tik
suteiks sriubai tirštumo, bet ir praturtins skonį. Štai keli metodai, kuriuos verta
išbandyti:
● Su grietinėle arba jogurtu. Jie suteiks sriubai kremiškumo ir švelnaus skonio.
Jogurtas yra lengvesnis variantas, tinkantis daržovių sriuboms.
● Su lydytu ar kreminiu sūriu. Jis ne tik sutirština, bet ir suteikia patiekalui
išraiškingesnį skonį.
● Su kiaušinio tryniu. Išplaktas trynys, sumaišytas su keliais šaukštais sriubos ir
atsargiai grąžintas į puodą, suteiks sriubai švelnumo.
● Su duona. Visų grūdo duonos riekės ar džiūvėsėliai puikiai sutirština sriubą, be
to, tai tvarus būdas sunaudoti likučius.
● Su bulvių košės milteliais. Greitas sprendimas, kuris ne tik tirština, bet ir
suteikia patiekalui naujų natų.

Rudeniškos daržovės sriuboms
Rudens meniu visada pagyvina šviežios daržovės, o akcijų leidiniai šiuo metu siūlo
gausybę moliūgų, kaliaropių, saldžiųjų bulvių ar pankolių. Šios gėrybės ne tik
paįvairina valgiaraštį, bet ir tampa puikiu pagrindu sotiems, maistingiems
patiekalams. Vienos jų suteikia natūralaus saldumo, kitos – subtilių aromatų, todėl
sriubos tampa dar įdomesnės.

Kreminės moliūgų sriubos su imbieru receptas
Ši sriuba ne tik šildo, bet ir suteikia energijos vėsesnėmis dienomis. Imbieras
praturtina patiekalą lengva aštruma ir sustiprina imunitetą, o moliūgas – natūraliu saldumu bei sodria spalva. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek
jaukiam savaitgalio vakarui.
Ingredientai:
● 1 nedidelis moliūgas (apie 1 kg)
● 2 morkos
● 1 svogūnas
● 2 skiltelės česnako
● 1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
● 700 ml daržovių sultinio
● 150 ml grietinėlės (arba natūralaus jogurto, jei norite lengvesnio varianto)
● 2 v. š. alyvuogių aliejaus
● Druska, pipirai pagal skonį
● Moliūgų sėklos ir šlakelis alyvuogių aliejaus patiekimui
Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Morkas ir
    svogūną taip pat supjaustykite.
  2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite svogūną, česnaką ir imbierą, kol
    pasklis aromatas.
  3. Sudėkite moliūgą bei morkas, trumpai pakepinkite, tada užpilkite daržovių
    sultiniu. Virkite, kol daržovės suminkštės (apie 20 min.).
  4. Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.
  5. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, dar kartą pakaitinkite, bet
    nebevirkite.
  6. Patiekdami apibarstykite moliūgų sėklomis ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
    Norite dar daugiau skonių atradimų? Juos rasite „Iki“ „Maisto kultūra“ skiltyje – čia
    gausu gardžių receptų ir sumanių sprendimų.

Partnerio turinys

 

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisMokytojos patirtis užsienio mokyklose įkvėpė likti dirbti Lietuvoje
Kitas straipsnis Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

Susiję straipsniai

Kasdien persekioja baimė. Kaip tai ištverti?

2 spalio, 2025

Tarptautinės kavos dienos proga – naudingi patarimai, kaip išsirinkti ir paruošti kavą pagal sau patinkantį skonį

1 spalio, 2025

Astrologės Astrodaivos patarimai ir įžvalgos spaliui

29 rugsėjo, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.