Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»KARJERA»Veržlus jaunimas: dar būdamas moksleiviu Jonas tapo restorano vadovu, o studijuodamas įgyvendino svajonę turėti nuosavą verslą
KARJERA

Veržlus jaunimas: dar būdamas moksleiviu Jonas tapo restorano vadovu, o studijuodamas įgyvendino svajonę turėti nuosavą verslą

ATNAUJINTA:19 vasario, 2024Komentarų: 04 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Už motyvaciją studijuoti konkrečioje studijų programoje vardine agroverslo įmonės stipendija skatinamas studentas, verslininkas, vadybininkas, politikas, vienas jauniausių šalyje savivaldybių tarybų narių, sporto entuziastas… Ir visa tai – tik dalis darbų, įsipareigojimų ir pomėgių, šiuo metu telpančių į 22 metų birštoniškio Jono Pačėso dienotvarkę. Pats Jonas tvirtina, kad svarbiausias jo sėkmės receptas – taikliai pasirinktos Maisto kokybės ir saugos studijos Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA). O iš čia – ir gimstantys kulinariniai receptai, ir noras įdarbinti įgytas žinias gimtajame Birštone.

Veiklų sąraše – ir studento, ir savivaldybės tarybos nario įsipareigojimai

Mintis, kad gyvenimo tempas Birštono kurorte žiemą sulėtėjęs, – tikrai ne apie birštoniškį Joną Pačėsą, šiuo metu aktyviai rengiantį savo bakalauro diplominį darbą. Kol kas jo temos autorius dar neatskleidžia, tačiau veikiausiai tai bus sukurtas inovatyvus, funkcinio maisto grupei priskiriamas produktas. Juolab kad ir Jono baigiamojo darbo vadovė VDU ŽŪA doc. dr. Dovilė Levickienė yra plačiai pagarsėjusio produkto – kariams, žygeiviams, astronautams patogių vartoti šaltyje džiovintų jogurto kąsnelių kūrėja. Tuo pačiu metu Jonas, kaip patyręs vadybininkas, eina įstaigos vidaus procesų koordinatoriaus pareigas Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre, kaip birštoniškių pasitikėjimą pelnęs jų atstovas dirba Birštono savivaldybės taryboje, Ekonomikos ir verslo komitete, o laisvalaikiu treniruojasi sportinio šaudymo užsiėmimuose. Dar Jono planuose – artimu metu baigti laivavedžio kursus, mat laivyba Nemune ties Birštonu viena aktyviausių šalyje.

Dar viena priežastis, dėl kurios Jonas nekantriai laukia ateinančios vasaros, – Birštono centre stovinti dar dažais kvepianti jo užkandinė. Kadaise buvusį prekybinį kioską drauge su broliu Gintu Jonas atnaujino ir pavertė jaukia, klientų jau pastebėta ir įvertinta vieta. Burgerių gamybos pašnekovas nepatiki niekam kitam – pats gamina juos savo rankomis, pats aptarnauja lankytojus ir tai vadina svajonės išsipildymu.

Maisto kokybės ir saugos studijos 

„Studijas VDU ŽŪA pagal programą „Maisto kokybė ir sauga“ pasirinkau tvirtai žinodamas, ko siekiu. Nuo 14 metų laisvalaikiu sukausi Birštono viešojo maitinimo įstaigose. Pradėjau „karjerą“ kaip ledų pardavėjas, vėliau darbavausi indų nuo stalų nurinkėju, padavėju, kol darbdavių buvau pastebėtas ir dar moksleivis tapau solidaus Birštono restorano vadovu. Man šioje srityje viskas buvo be galo įdomu, todėl visomis išgalėmis stengiausi tobulėti: domėjausi ir kulinarija, ir vadyba, ir inovatyviomis maisto ruošimo technologijomis, ir stalo etiketu. Tai taip pat neliko neįvertinta – buvau pakviestas prisijungti prie Kaune veikiančio išskirtinio restorano, tarp kurio svečių ir Lietuvoje apsilankantys aukščiausio rango asmenys, komandos. Ir šiuos asmenis  turėjau garbės aptarnauti aš“, – su šypsena prisimena pašnekovas, pastebintis, kad jam, moksleiviui, šeimoje finansinės būtinybės dirbti nebuvo – tiesiog norėjosi nuolat tobulėti pamėgtoje srityje. Todėl, kai atėjo metas pasirinkti, kur ir ką studijuoti, dvejonių nebuvo – pirmuoju ir vieninteliu numeriu stojimo paraiškoje Jonas įrašė Maisto kokybės ir saugos studijas VDU ŽŪA.

„Kadangi į VDU ŽŪA Agronomijos fakultetą įstojau su didele motyvacija įgyti žinių, visi mokslo dalykai man buvo įdomūs. Studijų procese „perėjome“ visą maisto kelią nuo lauko iki šakutės. Į maistą išmokome žiūrėti kaip į procedūrų ir procesų seką, kuri turi būti aiški ir tiksli. Ypač žavėjo Akademijos infrastruktūra, modernios laboratorijos ir galimybė studentams atlikti pačius įvairiausius bandymus bei materializuoti savo idėjas, taip pat stebėti, kaip jas įgyvendina mūsų dėstytojai – VDU ŽŪA mokslininkai“, – savo studijas komentuoja J. Pačėsas. Kaip svarbų studijų kokybės veiksnį jis įvardija ir ypatingai pozityvų, šiltą Akademijos mikroklimatą, išlaikomus tvirtus ryšius su savo buvusiais absolventais – jų vadovaujamose įmonėse studentai atlieka praktikas ir yra motyvuojami skatinamosiomis stipendijomis.

Ragina ir kitus nebijoti svajoti 

„Pasaulinės maisto tendencijos, inovacijos, besikeičiantys vartotojų įpročiai yra neatsiejami nuo maisto kokybės ir saugos dalykų. Mokslo tyrimais įrodyta, kad žmogaus gyvenimo kokybę lemia jo sveikata, kuri labai priklauso nuo gyvenimo būdo ir sudėtinės jo dalies – mitybos, todėl šią sritį išmanantys specialistai mūsų vartotojiškoje visuomenėje yra ir bus vis reikalingesni. Maisto sektoriuje dirbančios įmonės būsimų darbuotojų ieško jau tarp antrakursių VDU ŽŪA Maisto kokybės ir saugos programos studentų bei motyvuoja juos solidžiomis stipendijomis. Todėl raginu aukštesniųjų klasių moksleivius pasvarstyti apie šią neabejotinai perspektyvią profesiją“, – kalba J. Pačėsas,  pats ateinantį rudenį planuojantis kibti į magistrantūros studijas VDU Žemės ūkio akademijoje. Ir, kaip pats tvirtina,  stengsis nepraleisti nė vienos progos tobulėti bei būti naudingas Birštono kraštui ir jo žmonėms.

„Politikoje esu naujokas, pats jauniausias Birštono savivaldybės tarybos narys. Ši veikla reikalauja daug laiko, atsakomybės, tačiau atveria ir daug galimybių. Man svarbu, kas vyksta mano gimtajame Birštone, kokia kuriama šio miesto ateitis, ir aš noriu aktyviai dalyvauti šiame procese.  Mano įsteigta užkandinė-burgerinė taip pat jau yra dalis Birštono įvaizdžio, todėl dėsiu visas pastangas, kad ji šiame pasiūlos segmente būtų pati geriausia. Esu maksimalistas visur ir akivaizdu, kad mano strategija – ką darai, daryk geriausiai – jau duoda rezultatų. Svajonę įkurti savo verslą puoselėjau nuo 14-os metų ir vis mažais žingsneliais ėjau jos link. Ir tikrai neplanuoju sustoti ateityje. Juk ne veltui sakoma, kad, kai žmogus nustoja svajoti, jis nustoja gyventi. Todėl linkiu visiems turėti svajonę ir drąsiai jos siekti“, – su šypsena reziumuoja pašnekovas.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPradinukas ir korepetitorius: neišvengiamas derinys ar tik mada?
Kitas straipsnis Kurias pasirinkti: „Dolce Gusto“ kapsules ar „Nespresso“ kapsules?   

Susiję straipsniai

Moksliniai tyrimai virsta pasaulinėmis inovacijomis: startuolių kūrėjai pasakoja, kaip pavyko pasiekti sėkmę

15 gegužės, 2025

Startuolį įkūręs studentas Lietuvoje skatina dovanojimo kultūrą

23 balandžio, 2025

Tradicinis projektas „Future Heroes“ laužo stereotipus apie šiuolaikinį jaunimą

18 balandžio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.