Šviežia vištiena užima vieną lyderiaujančių vietų ant Lietuvos gyventojų stalo. Jos populiarumas nestebina: vieni ją vertina dėl patrauklios kainos, kiti – dėl gausos maistinių savybių, puikiai tinkančių subalansuotai mitybai.
Egzotika namų virtuvėje: kepti vištienos ir ananasų iešmeliai
Ananaso prireiks ir kitam patiekalui, kuris turi ne mažiau egzotiškų skonių: tai – lengvai paruošiami kepti vištienos ir ananasų iešmeliai. Ananasų išskiriamos sultys vištienai suteikia lengvumo ir minkštumo, tad patiekalas – puikus lengvos vakarienės pasirinkimas.
Patiekalui reikės:
4 viščiukų broilerių vidinės filė gabalėlių
0,5 ananaso
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukštelio medaus
Šlakelio citrinos sulčių
Pipirų, žiupsnelio česnako miltelių
Medinių iešmelių
Paruošimas:
Vištieną ir ananasus supjaustykite stambiais kubeliais.
Sumaišykite marinatą iš aliejaus, sojų padažo, medaus, citrinos sulčių ir prieskonių.
Sudėkite vištieną į marinatą ir laikykite šaldytuve bent 30 min.
Medinius iešmelius suvilgykite vandenyje: taip lengviau suversite mėsą.
Pakaitomis verkite ant medinių iešmelių vištienos ir ananasų gabalėlius.
Kepkite iešmelius orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 20–25 min.
Iešmelius galite patiekti su virtais ryžiais, taip pat skanauti vienus.
