Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Žalieji kokteiliai: greita, skanu ir naudinga
Receptai

Žalieji kokteiliai: greita, skanu ir naudinga

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Itin šiltas pavasaris ir jau jaučiami karšti vasaros orai žadina norą ragauti tai, kas gaivina. Vaisių bei šviežių daržovių kokteiliai, dar kitaip vadinami glotnučiais, puikiai tam tiks, be to, tai – tikras vitaminų ir mineralų šaltinis. Žalieji kokteiliai kartu yra ir gėrimas, ir maistingas patiekalas, ir puikus energijos užtaisas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas dalijasi glotnučių receptais ir patarimais, kaip geriau juos gaminti ir kokius ingredientus kartu maišyti, kad jie būtų ne tik sveiki, bet ir skanūs.

„Vasariški vaisių ir daržovių kokteiliai dažnai pakeičia pusryčius, o kartais net ir vakarienę. Kiekvienas ingredientas suteikia skirtingą naudą organizmui – vieni jų suteikia energijos, kiti atgaivina, o kai kurie netgi padeda saldžiau miegoti“, – sako atstovas A. Poleninas.

Braškių vėsa

„Prasidedant braškių sezonui šis kokteilis bus puikus skanėstas ir tikras energijos užtaisas. Parduotuvėse jau galima rasti ne tik šaldytų, bet ir šviežių lietuviškų braškių. Trintas braškių kokteilis puikiai tinka pusryčiams, mat jo suteikiamos energijos tikrai pakaks iki pat pietų meto“, – teigia A. Poleninas.

Šiam kokteiliui pagaminti reikės: 1 puodelio natūralaus jogurto, 1 banano, pusės puodelio apelsinų sulčių, 6 šaldytų arba šviežių braškių. Visus ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu ar trintuvu.

Agurko gaiva

„Vargu ar pagalvodami apie gaivų glotnutį įsivaizduojame jį pagamintą iš agurko, nors būtent agurkas turi santykinai neutralų skonį, o kokteiliams gali suteikti neįtikėtiną gaivą. Netradicinis šios daržovės panaudojimas ruošiant glotnutį abejingų nepaliks“, – pažymi A. Poleninas.

Šiam glotnučiui reikės: 1 puodelio smulkiais gabalėliais supjaustyto agurko (nuskusto), 1½ puodelio šaldyto arba šviežio pjaustyto mango, pusės puodelio pieno, pusės žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotos jo žievelės, 2–3 šviežių mėtų lapelių arba mėtų ekstrakto. Viską sutrinkite ir mėgaukitės neįtikėtina gaiva. Šis kokteilis puikiai tiks atsigaivinti karštą vasaros dieną.

Bananų ir migdolų kokteilis – saldesniam miegui

„Šį kokteilį rekomenduojame tiems, kas skundžiasi nemiga, nes jo sudėtyje gausu kalio ir magnio – mineralų, kurie ramina ir nervų sistemą, padeda geriau miegoti.  Šis kokteilis yra išskirtinis ir tuo, kad jame nėra pridėtinio cukraus“, – sako A. Poleninas.

Kokteilį paruošite iš 3 puodelių nesaldinto migdolų pieno, ¼ puodelio migdolų miltų, 2 vidutinio dydžio bananų, 1 arbatinio šaukštelio datulių arba klevų sirupo. Šis kokteilis skanus tiek šaltas, tiek šiltas.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnis„Kūrybos podiumas 2018. Vasara“
Kitas straipsnis Skelbiama kova su vienkartiniais plastiko gaminiais

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.