Reikės:
- 1 didelio žiedinio kopūsto
- 500 ml pieno
- 80 g miltų
- 200 g sūrio
- ½ šaukštelio malto muskato riešuto
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą 3–4 min. pavirkite sūdytame verdančiame vandenyje. Nuimkite puodą nuo ugnies ir nupilkite vandenį.
Į keptuvę suberkite miltus, įpilkite truputį pieno ir maišykite ant vidutinės ugnies. Po truputį pilkite likusį pieną, nuolat maišydami, kol susidarys tirštas, vientisas padažas. Į padažą įdėkite 150 g sūrio. Įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Išmaišykite.
Į negilų kepimo indą sudėkite paruoštus žiedinius kopūstus ir užpilkite padažu. Indą pašaukite į orkaitę maždaug 20 minučių.
Kai ant apkepo viršaus susidarys plutelė, užbarstykite likusius 50 g sūrio ir pašaukite į orkaitę maždaug 10 minučių. Paruoštas apkepas turėtų būti auksinės spalvos. Patiekite karštą.
„Rimi“ receptas