Sodrus kakavos skonis, trapus pagrindas, švelnus varškės įdaras… Lengvas, tirpstantis burnoje… Ne veltui jis vadinamas karališku! Nesunkiai pagaminamas pyragas puikiai tiks įvairioms šeimos šventėms ar auksinėmis spalvomis užlietam rudeniškam vakarui, kai lauke jau sukasi žvarbius orus pranašaujantis vėjas. Pyragas tikrai patiks kiekvienam smaližiui. Tad nepatingėkite jį iškepti ir tikrai nudžiuginsite juo brangiausius žmones…
Reikės:
Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto arba margarino
2 šaukštų kakavos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
Įdarui:
600 g varškės
100 g cukraus
200 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušinių
Darbo eiga:
1. Pirmiausia paruoškite tešlą. Sviestą ištirpinkite ant nedidelės ugnies, perpilkite į kitą dubenį, kad šiek tiek atvėstų.
2-3. Į atvėsusį sviestą berkite cukrų, įmuškite vieną kiaušinį.
4. Plakite, kol cukrus išpirps.
5-6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
7. Miltų mišinį įsijokite į sviesto ir kiaušinio plakinį.
8-9. Gautą masę gerai išmaišykite, išminkykite iki vientisos tešlos.
10. Tešlą padalinkite į dvi vienodas dalis, vyniokite į maistinę plėvelę ir valandai dėkite į šaldiklį.
11. Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite su grietine iki visiškai lygios masės.
12-13. Į gautą masę dėkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
14. Kitame dubenyje išplakite cukrų su kiaušiniais. Plakite tol, kol cukrus ištirps.
15. Gautą plakinį pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
16. Praėjus maždaug valandai iš šaldiklio imkite vieną tešlos gabalėlį, jį sutarkuokite stambia tarka.
17. Gautus tarkius paskleiskite į sviestu išteptą 29 cm skersmens kepimo skardą.
18. Tolygiai užpilkite varškės įdarą, ant viršaus užbarstykite antrąją sutarkuotą tešlos dalį. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Gamino ir fotografavo Sandra Kanopkaitė
Dabar pagaminome ir kepam 🙂 Laukiam ir tikimes, kad bus labai skanus 🙂
Deja,varskes mase gavosi kaip kose 🙁 Gal pritruko krakmolo…Padas ir virsus labai skanus…Bandysiu kita karta dar karta..