Reikės:
1 vištos krūtinėlės
1 žiupsnelio druskos
1 žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
1 šaukštelio prieskonių mišinio (raudonėlis, džiovinti bazilikai, rūkytos paprikos milteliai, česnakų granulės)
alyvuogių aliejaus
1 konservuoto persiko
1 žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų
Gaminimo eiga:
Vištieną apšlakstykite aliejumi, ištrinkite druska, pipirais ir prieskonių mišiniu. Palikite pasimarinuoti per naktį.
Vištos krūtinėlę dėkite į skardą ir iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje kepkite 15 min., kol iškeps.
Persikus sutrinkite trintuvu iki košelės (jei ji per tiršta, galite įpilti šiek tiek skysčio iš skardinės, kurioje buvo persikai) ir suberkite maltas aitriąsias paprikas.
Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
Tiekite vištieną su pasirinktu garnyru ir aplietą persikų padažu.
Pastaba: iš šio kiekio išeis tik viena porcija, norėdami daugiau, didinkite kiekius.