2 puodelių pieno (1 puodelis – 250 ml)
1½ puodelio grietinėlės
5 kiaušinių trynių
¾ puodelio (apie 190 ml) cukraus
⅓ puodelio (apie 80 ml) kakavos
165 g juodojo šokolado
¼ šaukštelio druskos
½ šaukštelio tirpios kavos
Gaminimo eiga:
Pilkite pieną, grietinėlę, tirpią kavą ir kakavą į nedidelį puodelį, dėkite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant, burbuliuojant).
Dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, druską, kol masė pabaltės.
Iš lėto nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite.
Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5–7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
Šokolado gabaliukus sudėkite į dubenį. Pilkite karštą kremą pro sietelį ant šokolado, maišykite, kol šokoladas ištirps.
Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai.
Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturite, tada reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą ir kas 15–20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galima plakti maišytuvu kas 2 valandas 2–3 kartus. Tada užšaldykite visiškai. Šįkart dariau ledus antruoju būdu: laikiau kremą per naktį šaldytuve, ryte išėmiau, gerai išplakiau plaktuvu ir dėjau į šaldymo kamerą 2 valandoms. Po 2 valandų vėl suplakiau plaktuvu ir galutinai užšaldžiau.