20 cm skersmens kepimo formai:
2 kiaušinių
90 g miltų
60 g cukraus
150 ml pieno
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
30 g lydyto sviesto
2–3 šviežių abrikosų
saujelės šviežių ar šaldytų vyšnių
1–2 šaukštų cukraus skardai pabarstyti
Gaminimo eiga:
Sviestu ištepkite 20 cm skersmens kepimo formą. Įdėkite šaukštą ar du cukraus ir paskleiskite per visą skardą, kad apliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Abrikosus supjaustykite skiltelėmis ir kartu su vyšniomis sudėliokite ant kepimo formos dugno.
Į dubenį muškite kiaušinius, berkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
Sviestą išlydykite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į formą ant vyšnių.
Kepkite apie 30–35 minutes, kol paruduos.