Keksiukams (maždaug 15) reikės:
100 ml spaustų apelsinų sulčių,
100 ml pieno,
2 nedidelių kiaušinių,
50 g grietinės,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
250 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Glajui reikės:
30 ml spaustų apelsinų sulčių,
100 g miltelinio cukraus.
Gaminimo eiga:
Keksiukai. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Dubenyje šaukštu sumaišome išplaktus kiaušinius, pieną, sultis, grietinę, lydytą ir atvėsintą sviestą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Į sausą masę supilame skystąją ir šaukštu maišome tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišome! Dedame į keksiukų formą popierines keksiukų formeles, užpildome 2/3 formelės tešla ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).
Glajus. Išmaišome sultis su milteliniu cukrumi iki vientisos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepame glajumi. Leidžiame sustingti. Tada galime aptepti pakartotinai, nes glajus linkęs susigerti. Aš tepiau net 3 kartus, kol sunaudojau visą glajų. Skanaus!
P. S. Nepaprastai skanu… Keksiukai labai minkšti, skonis švelnus, o glajus jį puikiai paryškina.