Reikės:
5 lapelių mielinės sluoksniuotos tešlos
1 morkos
100 g poro
250 g jūrų lydekos
50 g sviesto
20 g žaliojo kario pastos
120 ml grietinėlės
60 g šaldytų žirnelių
1 kiaušinio trynio
druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite lydeką. Iškepusią žuvį perkelkite ir tolygiai paskleiskite kepimo inde.
Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, sudėkite pjaustytas morkas ir porus, paskrudinkite 5 minutes.
Įdėkite žaliojo kario pastos ir gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais ir nugarinkite padažą, kol sutirštės (apie 10 minučių). Į pabaigą suberkite šaldytus žirnelius.
Gautą padažą dėkite ant žuvies ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite tešlos lapelius ir pakočiokite su kočėlu, kad padengtų visą paviršių. Patepkite kiaušinio plakiniu ir peiliu išraižykite rombelius.
Kepkite 200 °C temperatūroje 15 minučių. Leiskite 5 minutes pravėsti ir patiekite.
„Mantingos“ receptas