
Tešlai reikės:
30 g sausų mielių
110 g cukraus
240 g miltų
3 kiaušinių
75 g sviesto
1 šaukštelio druskos
115 g grietinėlės
30 g riešutų
30 g džiovintų abrikosų
30 g džiovintų slyvų
30 g marmelado
Glajui reikės:
200 g miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
žiupsnelio citrinos rūgšties
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišykite su cukrumi (apie 20 g), įpilkite 50 g šiltos grietinėlės.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, įdėkite minkšto sviesto, druskos, tada supilkite likusią šiltą grietinėlę. Įmaišykite mieles, pamažu suberkite miltus, gerai išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite masę rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą maždaug 45 minutėms.
Kai masė pakils, suberkite smulkintus abrikosus, riešutus, slyvas, sudėkite marmeladą, viską sumaišykite ir sukrėskite į aliejumi ar riebalais pateptą kepimo formą. Ją padėkite į šiltą vietą, kad tešla dar šiek tiek pakiltų (apie 20 minučių).
Tada kepkite 190–200 °C temperatūroje apie 15–20 minučių, kol tešla tikrinant nebelips prie medinio pagaliuko.
Paruoškite glajų: šluotele plakite kiaušinio baltymą – kai susidarys putos, įberkite miltelinio cukraus. Plakite iki standžių putų ir galiausiai įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Nedelsdami aptepkite šiek tiek atvėsusį pyragą, nes glajus gana greitai kietėja. Jei norite, kad glajus būtų minkštesnis, pilkite mažiau miltelinio cukraus.
„Rimi“ receptas