Pradinis / Receptai / Avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai

Jums reikės:

300 g avižinių dribsnių,
50 g kokoso drožlių,
50 g lazdyno riešutų,
50 g moliūgo sėklų,
50 g saulėgrąžų,
40 g sezamo sėklų,
žiupsnelio muskato,
1 a. š. vanilinio cukraus,
1 a. š. cinamono,
1 a. š. druskos,
240 g medaus,
50 g cukraus,
120 g sviesto.

Darbo eiga:

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, riešutus, moliūgo sėklas, saulėgrąžas, sezamą suberiame į didelį dubenį ir gerai išmaišome.

Nedideliame puode ištirpiname sviestą ir medų, beriame cukrų ir maišome, kol šis ištirpsta. Ten pat beriame druską, cinamoną, vanilinį cukrų ir muskatą. Šia mase užpilame avižinius dribsnius ir sėklas, viską gerai išmaišome. Dedame masę į didesnę skardą, išlyginame ir šiek tiek paspaudžiame. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Kepinį paliekame skardoje šiek tiek atvėsti, tada baigiame vėsinti ant grotelių ir supjaustome. Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top