Reikės:
1 stiklinės miltų,
½ arb. š. kepimo miltelių,
½ arb. š. valgomosios sodos,
¼ arb. š. cinamono,
žiupsnelio druskos,
¼ stiklinės sviesto (kambario temperatūros),
½ stiklinės cukraus,
1 didelio kiaušinio,
¼ arb. š. vanilės ekstrakto,
½ stiklinės sutrinto avokado (1 vidutinis avokadas),
1 arb. š. žaliosios citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 160–170 °C temperatūros. Išklojame kepimo popieriumi nedidelę kekso formą.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje išplakame kartu sviestą ir cukrų iki purios ir šviesios masės. Įmaišome kiaušinį ir vanilę, tada sudedame avokadą ir supilame žaliosios citrinos sultis. Viską gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome miltų mišinį, stengiamės nepermaišyti.
Perkeliame tešlą į kepimo formą ir kepame apie 35–45 minutes (tikriname mediniu iešmeliu: jei įkištas į kepinį jis aplips tik keliais trupiniais, vadinasi, iškepė). Visiškai atvėsiname, supjaustome ir patiekiame.