4 porcijoms reikės:
- 2 didelių baklažanų
- 2 sūrio mozzarella rutuliukų
- Gabalėlio Džiugo sūro (galima keisti kitu, jūsų mėgstamu puskiečiu sūriu)
- 800 g konservuotų pomidorų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 a. š. cukraus
- Druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Džiovinto baziliko
- Džiovinto raudonėlio
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug 0,5 centimetro storio griežinėliais, išdėliokite ant lėkštės, apibarstykite druska ir palikite 15 minučių.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apkepkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus, paskaninkite baziliku, raudonėliu, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Taip pat įdėkite arbatinį šaukštelį cukraus. Paragaukite – jei padažas per rūgštus, įdėkite dar truputį cukraus. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis 30 minučių, nepamiršdami karts nuo karto pamaišyti.
Baklažanų griežinėlius nusausinkite ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Aliejaus stenkitės naudoti kuo mažiau, nes baklažanai labai mėgsta jį „sugerti“.
Baklažanams iškepus padažas taip pat turėtų būti paruoštas. Į kepimo indą dėkite kelis šaukštus padažo ir vieną šalia kito rikiuokite baklažanų riekeles. Ant baklažanų dėkite dar kelis šaukštus padažo, pabarstykite plėšyta mozzarella ir tarkuotu puskiečiu sūriu. Procesą kartokite, kol sunaudosite visus ingredientus, svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų padažas ir sūris.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Puikiai tinka su itališka duona (Ciabatta). Skanaus!