Porcijos: 2 maždaug 23×13 cm dydžio kepimo formos
Reikės:
3 prinokusių bananų
300 g šviežių braškių
115 g minkšto sviesto
240 g miltų
200 g cukraus (arba mažiau)
2 didelių kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
½ šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Dvi 23×13 cm kepimo skardas ištepkite aliejumi. Atidėkite į šalį.
Dideliame dubenyje elektriniu maišytuvu išsukite sviestą ir cukrų. Nedideliame dubenyje šakute išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į sviesto ir cukraus mišinį ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite šakute sutrintus bananus ir išplakite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus, sodą ir druską. Gerai išmaišykite. Sudėkite supjaustytas braškes, apvolioję jas šaukšte miltų.
Supilkite mišinį į kepimo formas ir kepkite 190 °C temperatūroje 15 minučių. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 175 °C ir kepkite dar 30 minučių, kol šonai lengvai paruduos. Ar bananų duona jau iškepusi, patikrinkite dantų krapštuku. Palikite atvėsti, o tuomet mėgaukitės.
„Iki“ receptas