Pradinis / Receptai / Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Tešlai reikės:

1 puodelio augalinio pieno (puodelis – 350 ml)
1 pakelio sausų mielių
1 šaukšto cukraus
2½ puodelio kvietinių miltų
½ puodelio rudojo cukraus
5 šaukštų išlydyto kokosų aliejaus

Cinamoniniam įdarui reikės:

⅛ puodelio rudojo cukraus
1½ šaukštų cinamono
2 šaukštų išlydyto kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

Pašildykite augalinį pieną, kad kiek sušiltų, tik neperkaitinkite – turėtų būti drungnas. Suberkite cukrų (1 šaukštą) ir sausas mieles. Viską sumaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi.

Kitame inde sumaišykite sausus produktus – miltus, cukrų, supilkite kokosų aliejų. Viską supilkite į pieno ir mielių mišinį. Gerai išminkykite (rankomis ar virtuviniu kombainu) tešlą. Jei ji labai lips prie rankų (kombaino įrankio), vis įberkite po truputį miltų. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų (kad iškepusios bandelės būtų minkštesnės), tad miltų nepadauginkite. Suformuokite tešlos rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti valandą tamsioje šiltoje vietoje (tik ne orkaitėje), kad iškiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis. Kiekvieną iškočiokite į maždaug 30×30 cm papločius. Plonu sluoksniu užtepkite po šaukštą kokosų aliejaus, ant viršaus užberkite cinamono ir cukraus mišinio. Tešlą supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostelėmis, jas susukite į rutuliukus. Bandeles kepkite 20–25 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį. 

Bandeles galima laikyti sandariame maišelyje, kad ilgiau išliktų minkštos. 

Tinklaraščio „Žalia, bet ne žolė“ receptas

http://zaliabetnezole.lt/home.html

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top