Reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
250 g miltų
žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves su lupenomis nuplaukite ir uždėkite virti. Jų nebadykite – taip neprisigers vandens. Išvirusias karštas bulves nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės. Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais, įpilkite į turimą masę, išmaišykite. Berkite miltus ir minkykite tešlą. Jų dėkite tiek, kad masė nebeliptų prie rankų. Tuomet iš gautos masės suformuokite pailgas juosteles, supjaustykite jas gabaliukais. Turimus bulvinukus virkite pasūdytame vandenyje. Kai tik jie iškils į paviršių, išgriebkite iš puodo.
Galite pasigaminti ir padažą. Jam reikės svogūnų, aliejaus, poros skiltelių česnako, mėgstamo kumpio ir grietinėlės. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną, česnaką, kumpį, supilkite grietinėlę. Viską šiek tiek patroškinkite, įberkite druskos, pipirų, galite įdėti muskato, žiupsnelį čiobrelių. Padažą užpilkite ant bulvinukų. Galima užberti ir tarkuoto parmezano sūrio.