6 porcijos
Reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 kg jautienos
- 200 g rūkytos šoninės
- maždaug 8 skiltelių česnako
- 5 morkų
- 400 g pievagrybių
- 4 didelių bulvių
- 2 raudonų saldžiųjų paprikų
- 1 aitriosios paprikos
- 200 ml raudonojo vyno
- 350 ml jautienos sultinio
- 1 šaukšto džiovintų čiobrelių
- 3 šaukštų pomidorų pastos
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų pipirų
- 2 šaukštų krakmolo (bulvių arba kukurūzų)
- nedidelio ryšulėlio petražolių patiekti
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios kaitros apkepinkite vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą jautieną (prieš tai apvoliokite ją krakmole). Ji turi apskrusti, kad viduje liktų mėsos sulčių. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į troškinti skirtą puodą.
Keptuvėje apkepinkite smulkintą šoninę. Kepinkite, kol taps traški. Sudėkite į puodą šalia jautienos.
Į keptuvę sudėkite smulkintus česnakus, paprikas, morkas, grybus ir lengvai pakepinkite.
Sudėkite kepintas daržoves į puodą, tuomet sudėkite smulkintas bulves, pomidorų pastą, čiobrelius, druską, pipirus, supilkite sultinį ir vyną.
Uždenkite puodą ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 45 min., kol bulvės su daržovėmis suminkštės ir padažas taps klampus.
Prieš patiekdami užberkite smulkintų petražolių.
Pastaba: tai nėra tikslus receptas, originaliame recepte bulvių nėra.