2 porcijoms:
2 cukinijų (~500 g)
3 kiaušinių
100 g konservuotų arba virtų avinžirnių
4 v. š. maltų avižinių miltų
½ a. š. maltos saldžiosios paprikos
žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį.
Į dubenį dėkite cukinijas, pilkite išplaktus kiaušinius, dėkite šakute šiek tiek patraiškytus avinžirnius, berkite avižinius miltus (galite keisti įprastais), saldžiąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.
Tokie blyneliai labai skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei norite, galite pasigaminti savo mėgstamą.