Reikės:
3 cukinijų
400 g konservuotų avinžirnių
60 g špinatų lapų
150 g virtų bolivinių balandų kruopų
100 g ridikėlių, supjaustytų plonais griežinėliais
180 g graikiško jogurto
1 a. š. malto kumino
2 skiltelių česnako
40 g sezamų sėklų
30 g miltų
2 v. š. aliejaus
pagal skonį druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Dvi cukinijas sutarkuokite, trumpam palikite ir nusunkite susidariusį skystį. Trečią cukiniją supjaustykite juostelėmis.
Avinžirnius, kuminą, česnaką sudėkite į elektrinį trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į didelį dubenį, suberkite tarkuotas cukinijas, sezamų sėklas ir miltus, išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite apie 12 rutuliukų, juos šiek tiek suplokite.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite aliejų. Kepkite maltinukus po 4 min. iš kiekvienos pusės arba kol jie paruduos. Perkelkite į lėkštę ir uždengę palaikykite šiltai.
Išvirkite bolivinių balandų kruopas, perplaukite jas ir padalinkite į dubenėlius. Ant kruopų išdėliokite cukinijų juosteles, supjaustytus ridikėlius, špinatus ir galiausiai maltinukus. Apšlakstykite jogurtu ir pabarstykite turimomis prieskoninėmis žolelėmis.
„Rimi“ receptas