Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Cukinijų ir avinžirnių maltinukai su salotomis
Receptai

Cukinijų ir avinžirnių maltinukai su salotomis

ATNAUJINTA:19 balandžio, 2024Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Asociatyvi nuotr.
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

3 cukinijų
400 g konservuotų avinžirnių
60 g špinatų lapų
150 g virtų bolivinių balandų kruopų
100 g ridikėlių, supjaustytų plonais griežinėliais
180 g graikiško jogurto
1 a. š. malto kumino
2 skiltelių česnako
40 g sezamų sėklų                                                                     
30 g miltų
2 v. š. aliejaus
pagal skonį druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

Dvi cukinijas sutarkuokite, trumpam palikite ir nusunkite susidariusį skystį. Trečią cukiniją supjaustykite juostelėmis.

Avinžirnius, kuminą, česnaką sudėkite į elektrinį trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į didelį dubenį, suberkite tarkuotas cukinijas, sezamų sėklas ir miltus, išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite apie 12 rutuliukų, juos šiek tiek suplokite.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite aliejų. Kepkite maltinukus po 4 min. iš kiekvienos pusės arba kol jie paruduos. Perkelkite į lėkštę ir uždengę palaikykite šiltai.

Išvirkite bolivinių balandų kruopas, perplaukite jas ir padalinkite į dubenėlius. Ant kruopų išdėliokite cukinijų juosteles, supjaustytus ridikėlius, špinatus ir galiausiai maltinukus. Apšlakstykite jogurtu ir pabarstykite turimomis prieskoninėmis žolelėmis.

„Rimi“ receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisDainų šventės žygis savo kelionę per Lietuvą užbaigs Tauragėje
Kitas straipsnis Tarptautinėje kvantinių technologijų srityje – svarbus lietuvių laimėjimas

Susiję straipsniai

Bulvių užkandis, kuris nustebins svečius

6 lapkričio, 2025

2 paprasti ir taupūs receptai su čederiu

5 lapkričio, 2025

4 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.