
Reikės:
150 g mažųjų saldžiųjų paprikų
400 g šaldytų daržovių mišinio (morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai)
50 g svogūnų laiškų
½ puodelio norimų miltų
2 didelių kiaušinių
1 šaukštelio druskos
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Leiskite šaldytoms daržovėms atšilti arba naudokite mikrobangų krosnelės atšildymo funkciją. Atšilusias susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir paprikas.
Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį. Suberkite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir kepkite jame blynelius, iškart paspausdami, kad būtų plokštesni. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol blyneliai taps auksinės spalvos. Iškeptus blynelius perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir trumpam palikite, kad susigertų riebalų perteklius.
Blynelius patiekite su česnakų ir žolelių padažu.