Reikės:
• 200 g margarino,
• 6 kiaušinių (nemažų),
• 200 ml grietinės,
• 200 ml kefyro,
• 1 stiklinės cukraus,
• nubraukto šaukšto vanilinio cukraus,
• citrinos žievelės (sutarkuotos),
• 1 a. š. citrinos esencijos,
• maždaug 1,5 puodelio miltų,
• 2 a. š. kepimo miltelių,
• 2 a. š. tirpios kavos miltelių,
• 6−8 v. š. kakavos miltelių,
• geros saujos šaldytų vyšnių be kauliukų.
Gaminimo eiga:
Margariną palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada atskirame dubenėlyje jį išsukame iki purios masės drauge su cukrumi. Kituose dviejuose indeliuose atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų (baltymus paliekame mažesniame indelyje).
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalį sumaišytų miltų dedame į indą su tryniais ir gerai išsukame, įmaišome vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, esenciją. Po truputį maišydami, pilame grietinę, kefyrą ir pamažu beriame visus miltus. Tešlą gerai išsukame, dedame sviestą su cukrumi, išmaišome.
Tada baltymus standžiai išplakame iki baltų putų ir atsargiai įmaišome į pyrago masę. Trečdalį tešlos dedame į atskirą indelį, beriame kavos ir kakavos, išmaišome. Vyšnias apvoliojame miltuose. Į kepimo indą supilame šviesią tešlą, pribarstome vyšnių, tada supilame kakavinę masę ir šakute pamaišome formoje.
Dedame į jau įkaitintą orkaitę ir vidutinėje temperatūroje kepame apie 45−60 min. (patikrinti galime įsmeigdami šakutę į pyragą). Skanaus!
„Tasty Art“ receptas