Paprastas morkų pyragas, paskanintas razinomis ir prieskoniais. Jei nemėgstate razinų, galite jų ir nedėti. Su prieskoniais elkitės taip pat atsargiai, ypač muskatu. Jis aitroko skonio, jei nemėgstate stiprių skonių ir kvapų, dėkite jo mažiau arba visai atsisakykite.
Pyragu likome labai patenkinti. Labai skanus, drėgnas, minkštas, su stipriu prieskoniu. Aš muskato nepagailėjau, todėl pyragas buvo išties kvapnus ir aromatingas, gal net kažkiek turintis aitrumo. Bet mūsų skoniui viskas tiko ir patiko.
Reikės:
175 g rudojo cukraus
175 ml saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušinių
140 g tarkuotų morkų (3 vidutinės morkos)
175 g miltų
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
½ šaukštelio tarkuoto muskato
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelių saujelių razinų
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
Dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius.
Paimkite kelis šaukštus miltų ir sumaišykite su burokine tarka tarkuotomis morkomis, razinomis. Taip morkos ir razinos tolygiai pasiskirstys pyrage ir „nenuskęs“.
Į cukraus, kiaušinių ir aliejaus mišinį įmaišykite morkas su razinomis. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
Berkite miltų mišinį ir išmaišykite.
Tešlą pilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite pyragą 40–45 minutes, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutes pyragą kepimo formoje, tik tada išimkite, nuplėškite popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.