Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
Receptai

Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas

ATNAUJINTA:14 sausio, 2022Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Paprastas morkų pyragas, paskanintas razinomis ir prieskoniais. Jei nemėgstate razinų, galite jų ir nedėti. Su prieskoniais elkitės taip pat atsargiai, ypač muskatu. Jis aitroko skonio, jei nemėgstate stiprių skonių ir kvapų, dėkite jo mažiau arba visai atsisakykite.

Pyragu likome labai patenkinti. Labai skanus, drėgnas, minkštas, su stipriu prieskoniu. Aš muskato nepagailėjau, todėl pyragas buvo išties kvapnus ir aromatingas, gal net kažkiek turintis aitrumo. Bet mūsų skoniui viskas tiko ir patiko.

Reikės:

175 g rudojo cukraus
175 ml saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušinių
140 g tarkuotų morkų (3 vidutinės morkos)
175 g miltų
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
½ šaukštelio tarkuoto muskato
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelių saujelių razinų

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
Dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius.
Paimkite kelis šaukštus miltų ir sumaišykite su burokine tarka tarkuotomis morkomis, razinomis. Taip morkos ir razinos tolygiai pasiskirstys pyrage ir „nenuskęs“.
Į cukraus, kiaušinių ir aliejaus mišinį įmaišykite morkas su razinomis. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
Berkite miltų mišinį ir išmaišykite.
Tešlą pilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite pyragą 40–45 minutes, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutes pyragą kepimo formoje, tik tada išimkite, nuplėškite popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisMasiniame šokyje Kaune – daugiau kaip 700 dalyvių!
Kitas straipsnis 3 būdai greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.