Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Drėgnas ir labai skanus morkų keksas
Receptai

Drėgnas ir labai skanus morkų keksas

ATNAUJINTA:21 kovo, 2021Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

carrot-cake-mainPirmą kartą, kai paragavau morkų kekso, buvau maloniai nustebinta, kokį skanų pyragą galima iškepti iš šitos daržovės. Alyvuogių aliejus, suteikiantis pyragui drėgnumo, lazdyno riešutai, šilta, oranžinė pyrago spalva ir kvapnus apelsinų glajus sukuria nepaprastai skanų desertą prie puodelio arbatos.

Keksui reikės:

• 400 g (apie 4 vnt.) morkų (smulkiai sutarkuotų),
• 120 g lazdyno riešutų be odelių (smulkiai sumaltų),
• 3/4 stiklinės (apie 145 g) tyro alyvuogių aliejaus,
• 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus,
• 4 kiaušinių,
• 1,5 stiklinės miltų,
• 2 a. š. kepimo miltelių,
• pusės a. š. malto imbiero miltelių,
• pusės a. š. malto cinamono,
• kelių lašų kvapiosios esencijos (pvz., apelsinų),
• nutarkuotos apelsino žievelės.

Glajui reikės:

• 2 v. š. apelsino sulčių,
• žiupsnelio citrinos rūgšties,
• stiklinės persijoto miltelinio cukraus,
• cukatų pabarstyti ant viršaus (nebūtina).

Darbo eiga:

Aliejų sumaišome su cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, imbieru ir cinamonu. Įmaišome juos į išplaktą kiaušinių ir cukraus masę. Sudedame riešutus, tarkuotas morkas, apelsino žievelę ir esenciją. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.

Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo formą. Keksą kepame šiek tiek daugiau nei valandą maždaug 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti ir paruošiame glajų: miltelinį cukrų sumaišome su apelsino sultimis, citrinos rūgštimi. Apliejame glajumi keksą. Ant viršaus galime užbarstyti cukatų (nuotraukoje žali kvadratukai – džiovinti greipfrutai, kurie labai tiko prie pyrago, bet nebūtina jų naudoti). Skanaus!

www.tastyart.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPrezidentė, susitikusi su vidaus reikalų ministru: „Metas pereiti prie konkrečių darbų“
Kitas straipsnis Rašytojas Rimvydas Stankevičius: „Geriau turėti mažiau daiktų, bet daugiau laisvės ir sąžinės ramybės“

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.