
Patiekalui reikės:
1 pakuotės (320 g) kvietinių tortilijų
500 g vištų krūtinėlių
3 raudonų saldžiųjų paprikų
2 svogūnų
2 šaukštų aliejaus kepti
1 žaliosios citrinos
½ puodelio grietinės (nebūtina)
Prieskonių mišiniui reikės:
1 šaukšto aitriųjų paprikų miltelių
½ šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
½ šaukštelio svogūnų miltelių
¼ šaukštelio česnako miltelių
¼ šaukštelio malto kumino
⅛ šaukštelio maltų Kajeno paprikų
1 šaukštelio cukraus
½ šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius ir atidėkite į šalį.
Svogūnus, paprikas ir vištų krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite vištieną ir daržoves į didelę kepimo skardą arba kepimo indą.
Vištieną ir daržoves apšlakstykite kepimo aliejumi, tada pabarstykite prieskonių mišiniu. Gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Vištieną ir daržoves tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių, įpusėjus kepimui, kartą pamaišykite. Iš orkaitės ištrauktą mėsą ir daržoves apšlakstykite pusės žaliosios citrinos sultimis.
Į kiekvienos tortilijos vidurį dėkite po nedidelį kiekį mėsos ir daržovių. Ant viršaus uždėkite šlakelį grietinės ir, jei norite, papildomai išspauskite žaliosios citrinos sulčių.