Pradinis / Receptai / Falafeliai su batatais, pagardinti žaliųjų citrinų kremu

Falafeliai su batatais, pagardinti žaliųjų citrinų kremu

Falafeliams reikės:

2 batatų
1 raudonojo svogūno
380 g  avinžirnių        
1 šaukštelio paprikų miltelių
1 šaukštelio indiškų kmynų
1 kiaušinio
2 šaukštų vandens
50 g maltų džiūvėsėlių           
1 šaukštelio druskos   
3 žiupsnelių juodųjų pipirų    
150 g sezamų sėklų

Žaliųjų citrinų kremui reikės:

1 žaliosios citrinos (nuluptos)
1 česnako
1 šaukštelio medaus   
200 ml natūralaus jogurto

Salotoms reikės:  

125 g  ridikėlių          
ryšulėlio mėtų
žaliųjų citrinų sulčių pagal skonį

Gaminimo eiga: 

Falafeliai:

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuskuskite ir sutarkuokite batatą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną mažais gabaliukais. Išpilkite avinžirnius į koštuvą, praplaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti. Sudėkite visus falafelių ingredientus, išskyrus sezamų sėklas ir ryžius, į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki tolygios masės. Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite juos sezamų sėklose. Kukuliukus bus lengviau formuoti, jei rankos bus sušlapintos vandeniu. Sudėkite kukuliukus ant skardos ir kepkite orkaitės viduryje apytiksliai 20 minučių.

Žaliųjų citrinų kremas:

Nuplaukite žaliąją citriną, nulupkite žievelę ir išspauskite sultis (sulčių neišpilkite, jų prireiks salotoms). Sumaišykite žievelę, išspaustą česnaką (1 skiltelę) ir medų su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos:

Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite mėtų lapelius ir supjaustykite juos juostelėmis. Sumaišykite mėtas su ridikėliais. Įpilkite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų. Falafelių kukuliukus patiekite su ridikėlių salotomis, ryžiais ir žaliųjų citrinų kremu.

„Rimi“ receptas

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top