Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Kelionės»Gerą kelionę garantuos iš anksto atlikti namų darbai
Kelionės

Gerą kelionę garantuos iš anksto atlikti namų darbai

Komentarų: 04 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Ruošiantis į kelionę svarbu ne tik tinkamai susipakuoti lagaminą, nepamiršti fotoaparato, patogios avalynės bei pagalvoti, ką naujame mieste norėtume aplankyti. Norėdami patirti tikrąjį keliavimo džiaugsmą patyrę keliautojai jau žino, kad gerą kelionę garantuos iš anksto atlikti namų darbai. Apie tai, kuo būtina pasidomėti planuojant išvyką svetur, pasakoja daug keliaujantis vieno iš didžiausių autobusų vežėjų tinklo Europoje vadovas Edmundas Pavlovas.

1. Vietinių tradicijos, kurias būtų nuodėmė ignoruoti

Ar neliekame suerzinti, kai svečiai nepaiso mūsų namuose nusistovėjusių taisyklių ar netgi diktuoja savas? Turbūt daugelis sutiks, jog tai sukelia bent jau šiokį tokį nepasitenkinimą, tad reikėtų neužmiršti, jog vietos taisyklės galioja ir nuvykus į svečią šalį – svetimtaučių tradicijas reikia gerbti ir, jeigu mums nepriimtina patiems jų laikytis, tai mažiausia, ką galime padaryti – neprieštarauti joms.

„Gali būti šiek tiek keista, kad Italijoje vienas iš populiariausių pirmųjų patiekalų-užkandžių gali būti makaronai, nors mūsų tautoje tai jau tapo įprastu pagrindiniu pietų stalo patiekalu. O štai rizotas – ne mūsų tautiečių suprantamas garnyras prie mėsos ar žuvies, o „savarankiškas“ patiekalas, – apie italų valgymo įpročius pasakojo tarptautinių kelionių organizavimo firmos vadovas E. Pavlovas. – Viešint Italijoje taip pat reikėtų gerai apgalvoti ir aprangos kodą – paplūdimio apranga vietinių tikrai nebus suprasta lankant ir tyrinėjant religines vietas, kurių šioje šalyje – itin gausu.“

O ar žinojote, kad vokiečiai bulves trina šakute, o ne pjausto peiliu taip, kaip įprasta mūsų tautai? Arba, kad Vokietijoje pasiremti alkūnėmis į stalą restorane – įžeidžiantis gestas? Kad italai kapučino kavą geria tik iki vidurdienio, nes tiki, kad taip geriau jų skrandžiui? O sūrio mėgėjams taip pat nesunku apsirikti – italai taip vertina Parmezano sūrį, kad liksite mažiausiai nesuprasti panaudoję šį sūrį kaip pagardą ant makaronų ar picos.

Beje, jei mėgstate vėluoti – tai gerokai suerzins Austrijos gyventojus, kurie, kaip ir vokiečiai, pasižymi punktualumu.

2. Sezoniškumas – kriterijus, padėsiantis pasirinkti kelionės kryptį

Ne kiekvienas iš mūsų linkęs planuojant kelionę remtis sezoniškumu – paprastai į kelionę leidžiamės paskatinti smalsumo išvysti naują, neregėtą kraštą. Tačiau, norint pamatyti tikrąjį pasirinktos šalies grožį, verta atminti – tinkamai pasirinktas sezonas garantuos neišdildomus įspūdžius.

„Vis daugiau keliautojų tampa sąmoningesni ir keliones planuoja atsižvelgdami ne tik į orą, bet ir į sezoną – ar lankytinas kraštas kuo nors išsiskiria konkrečiu metų laiku. Pamažu dingsta suvokimas, kad keliauti galima tik vasarą, kasmet sulaukiame vis daugiau tarptautinių maršrutų keleivių rudenį, – teigė E. Pavlovas. – Pavyzdžiui, Vidurio Europos šalyse paprastai praleidžiame 2–3 dienas, todėl vykti ten vasarą, kai didžiausias turistų antplūdis, būtų tiesiog laiko švaistymas ir jokių smagių įspūdžių.“

E. Pavlovas atskleidžia – Lenkiją, Austriją, Čekiją, Vokietiją ar Slovakiją, geriausia lankyti rudenį arba pavasarį. Štai rudens pradžioje Vienoje nuimamas vynuogių derlius, todėl tai geriausias metas patyrinėti vyndaryste užsiimančios šalies kultūrą. Prieš rinkdamiesi kryptį, visada pasidomėkite – gal miestas gražiausias pavasarį, o nuvykę į jį kitu metų laiku grįšite nieko nepešę ir, dar blogiau, nusivylę išgirtais vaizdais, nes tiesiog pasirinkote netinkamą sezoną?

3. Pasidomėkite, ką būtina paragauti, o ko geriau vengti

Kelionė ne kelionė, jeigu namo grįšime neparagavę ko nors naujo. Kiekviena šalis gali pasigirti autentiška virtuve, išskiriančia ją iš kitų, o kaip galėsime ją išbandyti, jeigu svetimo miesto gatvėse akys ieškos tik tarptautinių tinklų kavinių ar restoranų iškabų?

„Kai kurie keliautojai nesiryžta išbandyti svečios šalies maisto, jų nacionalinės virtuvės, nes turi įprotį valgyti tik tai, kas jau laiko patikrinta ir įprasta jų skrandžiui – tarptautinių tinklų restoranų ir kavinių maistą. Pavyzdžiui, lietuviai didžiuosiuose Europos miestuose pirmiausia ieško „Starbucks“ kavinių, „KFC“ ar „McDonald`s“ greitojo maisto restoranų, apeidami vietines maitinimo įstaigas“, – pasakojo E. Pavlovas.

Štai Austrijoje būtinai paragaukite Jagatee – šildančio gėrimo, pagaminto iš juodosios arbatos, romo, degtinės, raudonojo vyno. Beje, mažas Jagatee buteliukas jau spėjo tapti viena populiariausių lauktuvių iš Austrijos! Pirmoji vakarienė Austrijoje tegul būna simbolinė – nepraleiskite progos paragauti Vienos šnicelio, pagaminto iš veršienos mėsos, kuris, vargu, ar kitose šalyse bus toks gardus, kaip Austrijoje. Kaip ir itališka pica – kur rasite gardesnę, nei jos gimtinėje – Italijoje?

Patyręs keliautojas atskleidžia – didžiuosiuose miestuose nereikėtų vengti ir gatvės maisto. Lankytojų gausa užtikrina – maistas nuolat šviežiai gaminamas ir jau iš tolo vilioja gardžiais kvapais.

Pranešimą paskelbė: UAB „VIP Viešosios informacijos partneriai“

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisGreitai pagaminamos mielinės bandelės
Kitas straipsnis Gamtos fotografijų paroda kviečia pasidžiaugti mūsų šalies paukščių įvairove

Susiję straipsniai

Kokios dažniausios lėktuvų katastrofų priežastys?

16 balandžio, 2025

6 netikėti faktai apie Turkijos Rivjeros perlą – Bodrumą

9 balandžio, 2025

9 vaizdingi Vokietijos miestai ir miesteliai, kuriais verta pasimėgauti dar prieš turistinį sezoną

21 kovo, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.