10 porcijų
Reikės:
- 1 stiklinės manų miltų
- 1 stiklinės miltų
- ½ stiklinės cukraus (jei norite saldžiai, dėkite pilną)
- ½ stiklinės pieno
- 5 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Sirupui:
- 1 stiklinės cukraus (originaliame recepte visko dedama dvigubai)
- 1 stiklinės vandens
- 2 šaukštų sviesto
- 2 šaukštų citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite kepimo skardą. Plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos masės. Supilkite pieną, sudėkite vanilinį cukrų ir vėl gerai išplakite. Suberkite sumaišytus likusius sausus produktus ir gerai išmaišykite. Supilkite masę į kepimo skardą ir kepkite apie 30 min., kol gražiai pagels.
Pasigaminkite sirupą. Į prikaistuvį dėkite sviestą ir, kai jis ištirps, sudėkite likusius produktus. Pavirkite 10 min., kol cukrus ištirps ir masė taps vientisa.
Iškepusį pyragą subadykite mediniu smeigtuku ir sulaistykite sirupu. Aš dar užbėriau cinamono.