
Reikės:
120 g avinžirnių (jei skubate, galite naudoti 250 g konservuotų avinžirnių)
60 ml sezamų pastos „Tahini“
30 ml alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos
½ šaukštelio malto kumino
1 česnako skiltelės
druskos pagal skonį
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
3 šaukštų vandens
Patiekti reikės:
100 g vyšninių pomidorų
4 duoniukų
2 agurkų
1 morkos
1 saliero stiebo
½ raudonos saldžiosios paprikos
bazilikų (ar kitų mėgstamų žalumynų) papuošti pagal skonį
Gaminimo eiga:
Paruoškite humusą. Avinžirnius išmirkykite per naktį, virkite 20–30 min. ir sutrinkite. Į juos įdėkite likusias humuso sudedamąsias dalis ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Juostelėmis supjaustykite salierus, agurkus, papriką. Juos su pomidoriukais gražiai sudėkite į priešpiečių dėžutę.
„Rimi“ receptas