Reikės:
2 nedidelių cukinijų
1 svogūno
1 morkos
4 pievagrybių
2 česnako skiltelių
aliejaus kepti
100 g šaltai rūkytos šoninės
pipirų
druskos
2 šaukštų „Valio Forte Classico“ sūrio
Gaminimo eiga:
Cukinijoms nupjaukite viršūnėles, išgremžkite vidų padarydami laivelius.
Svogūną susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite, česnakus išspauskite. Visas šias daržoves apkepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą cukinijos minkštimą, pievagrybius, smulkintą šoninę ir pakepinkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Šio įdaro prikimškite cukinijų laivelius ir dėkite į orkaitę kepti apie 10–15 min. 180 °C temp.
Prieš baigiant kepti užberkite sūrio, pakepkite dar porą minučių ir ištraukite.