Reikės:
1 prancūziško batono (apie 45 cm ilgio)
4 kiaušinių
didelės saujos pjaustytų svogūnų laiškų
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
3 dešrelių
100 g fermentinio sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite svogūnų laiškus, krapus, smulkiai pjaustytas dešreles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Imkite prancūzišką batoną ir įpjaukite viršų. Išimkite minkštimą (šiek tiek jo palikdami). Sudėkite paruoštą įdarą.
Batoną dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min. Išimkite iš orkaitės, palikite 5 min., kad sutvirtėtų, ir supjaustykite riekelėmis.
Pastaba: dešreles galite pakeisti kepta šonine, rūkyta vištiena ar mėgstamu kumpeliu.