Reikės:
- 6 didelių obuolių
- 30 g graikinių riešutų
- 70 g kuskuso
- 80 ml verdančio vandens
- 30 g ištirpinto sviesto
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 1 šaukšto džiovintų spanguolių
- žiupsnelio cinamono
- graikiško jogurto (patiekti)
Gaminimo eiga:
Į nedidelę keptuvę sudėkite graikinius riešutus ir apie 4 minutes pakepinkite nustatę mažą kaitrą nuolat maišydami. Pakepintus riešutus sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkiai sukapokite. Sudėkite kuskusą į karščiui atsparų indą ir užpilkite vandeniu. Palikite 5 minutėms arba tol, kol susigers visas skystis. Perpilkite kuskusą į dubenį, sumaišykite su sviestu, cukrumi, džiovintomis spanguolėmis, cinamonu ir graikiniais riešutais.
Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite nelimpančiu kepimo popieriumi ir paruoškite obuolius: peiliu nupjaukite kiekvieno obuolio viršų ir sudėkite ant skardos, pašalinkite sėklas ir išskobkite obuolių viduriukus. Išskobtus obuolius taip pat sudėkite ant skardos. Į obuolių vidų sudėkite pasigamintą kuskuso mišinį. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, tuomet ant obuolių atgal uždėkite obuolių viršūnėles. Kepkite dar 20 minučių, patiekite su šaukšteliu jogurto.
„Maximos“ receptas