Gaivus, skanus tortukas Kalėdoms.
Biskvitui reikės:
3 kiaušinių
180 g miltų
110 g cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
3 apelsinų
3 mandarinų
1 banano
150 g konservuotų ananasų
Kremui reikės:
900 g graikiško jogurto (aš naudojau 2 proc. rieb., galite naudoti iki 10 proc.)
1 stiklinės (250 ml) cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
50 g želatinos
180 ml vandens
Gaminimo eiga:
Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20–28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku: jei jį ištrauksite sausą ir švarų, tai biskvitas iškepė. Išimkite ir padėkite ant grotelių, kad atauštų. Biskvitą supjaustykite kvadratėliais (2×2 cm) (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes per daug).
Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Tada karšto vandens vonelėje įstatę indą ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltąjį sluoksnį, kad nebūtų juntamas kartumas) ir mandarinus nulupkite. Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, apelsinus supjaustykite griežinėliais. Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais.
Jogurtą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Apelsinus ir kelias mandarino skilteles gražiai sudėkite ant torto formos nusegamais kraštais dugno (naudojau 23 cm skersmens tortinę), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių ir užpilkite likusiu kremu.
Tortą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
Kitą dieną išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.