Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais
Receptai

Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

_MG_4503Jums reikės:

  • 500 g didžiųjų krevečių su kiautais
  • 200 g šaldytų midijų
  • 1,5 l vandens
  • Šlakelio aliejaus
  • 8 rudųjų pievagrybių
  • 1 raudonos aitriosios paprikos
  • 1 citrinžolės stiebo
  • Gumbo alpinijos (arba imbiero) šaknies
  • 3 žaliosios citrinos lapų
  • 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
  • 3 valgomųjų šaukštų žuvies padažo
  • 1 žaliosios citrinos sulčių

1-2. Pirmiausia paruoškime krevetes: pašalinkime galvą ir nuimkime likusią kiauto dalį. Kiautų neišmeskime, iš jų gaminsime sultinį. Nuvalytą krevečių mėsą padėkime į šalį.

3. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkime šlakelį aliejaus, sudėkime krevečių kiautus ir kepkime tol, kol šie paraus. Supilkime vandenį, leiskime jam užvirti. Tuomet sumažinkime ugnį ir pavirkime maždaug 5 minutes. Gautą sultinį nukoškime į švarų puodą.

4-5. Paruoškmte citrinžolę: stiebą perpjaukime išilgai, nuimkime viršutinį sluoksnį ir supjaustykime 5 cm ilgio gabaliukais. Juos sutraiškykime spausdami virtuvinio peilio geležtės plokštuma.

6. Į sultinį suberkime pjaustytą citrinžolę, smulkintą alpinijos arba imbiero šaknį, žaliosios citrinos lapus. Pavirkime dar maždaug 5 minutes.

7-8. Suberkime griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką ir dar pavirkime porą minučių.

9-10. Nuplautus, nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius taip pat berkime į sultinį.

11-12. Metas dėti krevetes ir midijas. Viską virkime, kol krevetės paraus. Labai svarbu nepervirti, nes krevečių mėsa taps labai standi ir praras dalį skonio.

13-15. Vos pastebėję, jog krevetės paraudo ir iškilo į paviršių, nukelkime puodą nuo ugnies, įmaišykime valgomąjį šaukštą rudojo cukraus, supilkime žaliosios citrinos sultis ir žuvies padažą. Pamaišykime, paragaukime, ar nieko netrūksta. Jei ne, nieko nelaukdami pilkime į dubenėlius, papuoškime kalendros šakele arba baziliko lapeliais ir skanaukime.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPirmosiose „X Faktoriaus“ atrankose Klaipėdoje – dalyviai iš visos Lietuvos
Kitas straipsnis “Culti Stile“ ambasadore tapusi „Žuvėdros“ siela S. Idzelevičienė: „Romantikai vietos užimtame gyvenime nelieka“

Susiję straipsniai

Naujų skonių tradiciniai kotletai

24 spalio, 2025

Palangiškė Vida daugiau nei 25 metus kolekcionuoja receptų iškarpas

24 spalio, 2025

Sušildys žvarbią dieną: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

23 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.