Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Augalų pasaulis»Kaip braškes kuo ilgiau išlaikyti kokybiškas
Augalų pasaulis

Kaip braškes kuo ilgiau išlaikyti kokybiškas

Komentarų: 03 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Vasara – geriausias metas mėgautis šviežiomis braškėmis. Deja, neretai parsinešus namo dėžutę šviežių sodo gėrybių šios greitai suvysta. Vis dėlto yra gudrybių, kurias verta žinoti, kad braškes kokybiškas išlaikytumėte kuo ilgesnį laiką.

Pexels nuotr.

Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja, sako, kad, norint braškes kuo ilgiau išlaikyti šviežias ir kokybiškas, pravartu žinoti kelias gudrybes.

„Braškes, kaip ir daugumą uogų, geriausia suvalgyti tik parsinešus iš parduotuvės. Vis dėlto, jeigu iš karto braškių suvalgyti nespėjote, ne bėda – šios uogos kokybiškos gali išsilaikyti ir savaitę. Pavyzdžiui, jeigu braškes tik atsinešę iš parduotuvės nuplausite, jos suvys greičiau, mat braškės itin gerai sugeria drėgmę, todėl geriausia yra jas plauti prieš pat valgant“, – teigia J. Sabaitienė ir dalijasi dar keliais patarimais, kurie padės kuo ilgiau braškes išlaikyti šviežias.

Nenuskinkite braškių kotelių. Lygiai taip pat, kaip ir plauti, braškių kotelius, pasak J. Sabaitienės,  nuo jų nuskabyti reikėtų tik prieš valgant. Mat šie taip pat padeda uogoms ilgiau išlikti šviežioms, tvirtoms ir kokybiškoms.

Prieš dėdami į šaldytuvą perrinkite uogas. Jeigu braškes šaldytuve žadate laikyti kelias dienas – prieš dėdami jas į šaldytuvą nepamirškite uogų perrinkti. Išrinkite suminkštėjusias ar pradedančias gesti, mat tokios braškės gali sugadinti kitas.

Įdėkite į švarų stiklainį. Dar vienas puikus metodas – neplautas braškes sudėti į sandarų stiklainį, jį gerai užsukti ir padėti į šaldytuvą. Geriausia braškes padalinti nedidelėmis porcijomis, kad jos nebūtų tankiai susispaudusios. Taip laikant braškes jos šviežios turėtų išsilaikyti apie savaitę.

Naudokite popierinius rankšluosčius. Jeigu norite šaldytuve braškes šviežias išlaikyti kuo ilgiau – naudokite popierinius rankšluosčius. Jais reikėtų iškloti dėžutės, kurioje laikysite braškes, dugną. Tuomet ant popierinių rankšluosčių gražiai išdėliokite neplautas braškes ir uždenkite dangteliu. Popierius turėtų sugerti drėgmės perteklių ir braškes šviežias išlaikyti apie savaitę ar net ilgiau.

Laikykite originalioje dėžutėje. Norint, kad braškės ilgiau išliktų šviežios, reikėtų jas laikyti dėžutėje, kurioje uogas pirkote. Pirmiausia, parsinešę braškes jas perrinkite ir įsitikinkite, kad tarp jų nėra gendančių uogų. Tuomet likusias neplautas braškes sudėkite atgal į dėžutę ir padėkite į šaldytuvą.

Pamirkykite acte. Turbūt mažai girdėtas metodas, padėsiantis braškes kokybiškas išlaikyti ilgiau, – jų pamirkymas acte. Žinoma, to nereikia daryti ilgai. Braškes paprasčiausiai panardinkite į vandens dubenį su šiek tiek acto (3 dalys vandens ir 1 acto) ir palaikykite kelias minutes. Tuomet jas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jeigu norite dar geresnio efekto – popieriniu rankšluosčiu galite iškloti salotų džiovyklę, į ją sudėti braškes iš jas išsukti, kol taps visiškai sausos. Galiausiai braškes sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą indelį ir uždėkite dangtelį. Tiesa, jo iki galo užspausti nereikėtų. Taip paruoštas braškes įdėkite į šaldytuvą.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPrezidentūroje pagerbti Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkai
Kitas straipsnis Siesikų pilis – vienas ankstyviausių ir mistiškiausių Renesanso statinių Lietuvoje

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Bijūnų žydėjimo metas VDU Botanikos sode Kaune: daugiau nei 880 veislių ir rūšių vienoje vietoje

9 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.