Reikės:
4 prinokusių bananų
30 g lydyto (ghi) sviesto
50 g rudojo cukraus
½ a. š. cinamono
žiupsnelio druskos
15 ml citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Bananus nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į keptuvę su tirpintu sviestu dėkite bananus ir kepkite apie 2–3 min., kol jie taps auksinės spalvos ir šiek tiek suminkštės. Suberkite rudąjį cukrų, cinamoną ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps ir bananai bus apdengti karamelės mase. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite. Kepkite dar 1–2 minutes, kol karamelė taps tiršta ir klampi.
„Rimi“ receptas