
20 sausainių reikės:
150 g miltų
125 g avižinių dribsnių
75 g kokosų drožlių
50 g šviesaus rudojo cukraus
25 g smulkaus baltojo cukraus
žiupsnelio druskos
125 g nesūdyto sviesto
100 g auksaspalvio sirupo ar skysto medaus
½ šaukštelio kepimo sodos
2 šaukštų verdančio vandens
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių (160 °C orkaitę su ventiliatoriumi). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosų drožles, abiejų rūšių cukrų, druską. Mažame puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą su sirupu. Nukelkite nuo ugnies. Greitai įmaišykite sodą ir verdantį vandenį. Į sausus produktus supilkite sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą. Imkite tešlos, rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardų, palikdami tarpus tarp jų. Šaukšto nugarėle ar kitu plokščiu daiktu paploninkite tešlos kamuoliukus. Kepkite 12 min. arba kol beveik sutvirtės (daugiau sutvirtės, kai atvės). Palikite iškeptus sausainius kelias minutes skardose, o paskui perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.