Pradinis / Receptai / „Kareivio“ sausainiai

„Kareivio“ sausainiai

20 sausainių reikės:

150 g miltų

125 g avižinių dribsnių

75 g kokosų drožlių

50 g šviesaus rudojo cukraus

25 g smulkaus baltojo cukraus

žiupsnelio druskos

125 g nesūdyto sviesto

100 g auksaspalvio sirupo ar skysto medaus

½ šaukštelio kepimo sodos

2 šaukštų verdančio vandens

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių (160 °C orkaitę su ventiliatoriumi). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosų drožles, abiejų rūšių cukrų, druską. Mažame puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą su sirupu. Nukelkite nuo ugnies. Greitai įmaišykite sodą ir verdantį vandenį. Į sausus produktus supilkite sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą. Imkite tešlos, rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardų, palikdami tarpus tarp jų.  Šaukšto nugarėle ar kitu plokščiu daiktu paploninkite tešlos kamuoliukus. Kepkite 12 min. arba kol beveik sutvirtės (daugiau sutvirtės, kai atvės). Palikite iškeptus sausainius kelias minutes skardose, o paskui perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

www.bakingsecrets.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top