Pradinis / Receptai / Karštas sūdytos ir parūkytos antienos užkandis

Karštas sūdytos ir parūkytos antienos užkandis

Reikės:

  • 200 g kukurūzų kruopų
  • 50 g žaliųjų žirnelių (tinka šaldyti)
  • 50 g morkų kubeliais
  • apie 500 ml vandens
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežiai maltų pipirų
  • 50 g sviesto (tinka lydytas)
  • 80 g sūdytos ir parūkytos antienos filė
  • saujelės šviežių porų daigelių
  • keleto saulėgrąžų daigelių
  • keleto vyšninių pomidorų

Gaminimo eiga:

Užvirinkite pasūdytą vandenį, nukelkite nuo viryklės ir, maišydami šaukštu, pamažu berkite kukurūzų kruopas. Maišydami kelias minutes pavirkite ant silpnos ugnies, suberkite apvirtus žirnelius ir morkų kubelius. Užvirinkite ir išjunkite ugnį, leiskite kruopoms su daržovėmis bręsti apie 20 min. Kai košė atvės, sudėkite į norimos formos indelius (patepkite indų vidų aliejumi) ar didelį indą ir gerai suspauskite šaukštu. Palikite kelioms valandoms ar per naktį šaldytuve.

Prieš patiekdami, košę gražiai išimkite iš indelių arba supjaustykite norimos formos gabalėliais (juostelėmis ar rombais, kvadratais). Gabalėlius pakepkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Kitoje keptuvėje iš abiejų pusių trumpai pakepinkite sūdytos ir parūkytos antienos filė gabalėlius (riebalų pilti nereikia, nes antienos gabalėliuose esantys riebaliukai karštyje greitai aptirps).

Patiekite užkandį karštą, puoškite šviežiais porų ir saulėgrąžų daigeliais, vyšniniu pomidoru, ant viršaus užberkite šviežiai maltų pipirų.

Rinkomės „Kitchen me“ sūdytą ir parūkytą antienos filė.

Švieži daigeliai iš UAB „Žali žali“.

Maisto stilistė – Gintarė Gumbrevičienė

Fotografas – Darius Gumbrevičius, www.grafas.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top