120 ml stiprios kavos (kambario temperatūros)
1½ šaukštelio tirpios kavos
120 ml pieno
1 šaukštelio vanilinio cukraus
190 g miltų
25 g nesaldžios kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
¼ šaukštelio druskos
100 g nesūdyto sviesto
100 g cukraus
50 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
200 g miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio tirpios kavos
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Pasiruoškite keksiukų formas.
Dubenyje sumaišykite kavą, tirpią kavą, vanilinį cukrų ir pieną. Atidėkite į šoną.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Giliame dubenyje plaktuvu išplakite minkštą sviestą su cukrumi (baltuoju ir ruduoju) iki šviesios ir purios masės. Įmuškite kiaušinį ir plakite toliau. Sumažinkite plakimo greitį ir dalimis berkite miltų mišinį, tada kavos, vėl miltų ir t. t., kol viską subersite ir tešla taps vientisa.
Pripildykite keksiukų formeles ⅔ tūrio ir kepkite 15–20 min., kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
Kremui sumaišykite visus produktus, išskyrus kavą, iki vientisos masės. Konditeriniu švirkštu išspauskite kremo ant keksiukų viršaus. Apibarstykite tirpia kava.
http://samciouzrasai.blogspot.com