Close Menu
    Facebook Instagram
    Facebook Instagram
    Žurnalas Lietuvė
    • Pradinis
    • Naujienos
      • Emigrantai – Lietuvos dalis
      • Ne didmiesčių gyvenimas
      • Baltiškų papročių pritaikymas moderniame pasaulyje
      • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
      • Lietuvos jaunimas
      • Kultūra
      • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
      • Mokslas ir švietimas
      • Karjera
      • Aktualijos
    • Žmonės
    • Lietuviai svetur
    • Nuomonė
    • Laisvalaikis
      • Kūrybos podiumas
      • Kelionės
      • Kūrybos kampelis
      • Grožis ir mada
      • Kinas, muzika, TV
      • Renginiai, pramogos
      • Knygos
      • Sportas
      • Lietuvos kampeliai
      • Patarimai
    • Namai
      • Šeima ir sveikata
      • Laikas Sau
      • Mūsų augintiniai
      • Augalų pasaulis
      • Receptai
      • Interjeras
    Žurnalas
    Žurnalas Lietuvė
    Šiuo metu esate:Pradžia»Kūrybos kampelis»Kiaušinių marginimas šilku
    Kūrybos kampelis

    Kiaušinių marginimas šilku

    ATNAUJINTA:11 balandžio, 2013Komentarų: 02 Min Skaityti
    Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
    Dalintis
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

    _MG_3543

    Šias šv. Velykas prie tradicinių svogūnų lukštais margintų kiaušinių tegul puikuojasi ir įvairiaspalviais ornamentais išdabinti margučiai. Kaip tokius padaryti? Paprasčiau nebūna, tereikia poros senų kaklaraiščių!

    Reikės:

    • Kiaušinių (tinka tiek baltu, tiek rudu lukštu)
    • Šilko skiaučių
    • Medvilnės ar drobės skiaučių
    • Žirklių
    • Siūlo
    • 2 l vandens
    • 4 valgomųjų šaukštų acto (9 proc.)
    • 1 valgomojo šaukšto druskos

    Pirmiausia pasiruoškite tirpalą, kuriame bus verdami kiaušiniai. Į 2 l vandens pilkite acto, berkite druskos. Pamaišykite, kad druska ištirptų.

    Jei namie nerandate šilko skiaučių – ne bėda. Puikiai tiks seni, nebenešiojami kaklaraiščiai, ant kurių etiketės parašyta, kad jie pasiūti iš 100 proc. šilko. Kaklaraiščius atsargiai išardykite, spalvotą šilkinę dalį atskirkite nuo kitų medžiagų, esančių kaklaraiščio viduje, nes jos nebus reikalingos.

    Kambario temperatūros kiaušinius vyniokite į šilko skiautes, gerąją medžiagos pusę glausdami prie kiaušinio lukšto. Laisvus medžiagos galus tvirtai užriškite.

    Imkite medvilnės ar drobės skiautes ir į jas vyniokite prieš tai į šilką suvyniotus kiaušinius. Visą ryšulėlį tvirtai apvyniokite siūlu, kad medžiaga kuo geriau priglustų prie kiaušinio. Būkite atsargūs – nesutraiškykite lukšto.

    Medžiaga apvyniotus kiaušinius dėkite į prieš tai pasiruoštą tirpalą ir statykite puodą ant vidutinės ugnies. Virkite juos 30 minučių. Po to išjunkite ugnį ir palikite kiaušinius atvėsti.

    Kiaušiniams atvėsus, labai atsargiai išvyniokite. Siūlus nukirpkite nedidelėmis žirklėmis ir iš lėto nuimkite medžiagas. Stenkitės labai nespausti, nes lukštas gana lengvai skyla.

    Kad margučiai būtų dar gražesni – patepkite aliejumi. Pagrindinis šv. Velykų stalo akcentas paruoštas!

    FacebookTweetPin
    Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
    Ankstesnis straipsnisBananų duona
    Kitas straipsnis Atgaivinama tradicija rinkti gražiausią Aukštaitijos merginą

    Susiję straipsniai

    Papuošalų paroda „Akimirka“: paslaptinga žalvario ir stiklo dermė

    18 balandžio, 2016

    Velykiniai kiaušiniai, marginti dekupažo būdu

    19 kovo, 2016

    Mezgimo nauda sveikatai

    25 vasario, 2016

    Palikite komentarą Cancel Reply

    Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

    El. paštas

    info@lietuve.lt

    © 2023 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
    • Apie mus
    • Reklama
    • Kontaktai

    Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.