Reikės:
375 ml miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
125 g tirpinto sviesto
125 ml rudojo cukraus
125 ml baltojo cukraus
2 kiaušinių
3 gerai primokusių bananų
Poros saujų gliaudytų graikinių riešutų
Eiga:
- Pirmiausia į didesnį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir maistinę sodą.
- Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių cukrų.
- Ištirpintą sviestą pilkite ant cukraus ir gerai išplakite.
- Po vieną įmuškite abu kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
- Šakute sutrinkite gerai prinokusius bananus.
- Bananų masę įmaišykite į cukraus ir kiaušinių plakinį, suberkite smulkintus graikinius riešutus.
- Skystą masę po truputį, nuolat maišydami, supilkite į miltus. Maišykite tik tol, kol dings miltai. Svarbu nepermaišyti.
- Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą.
- Bananų duoną kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1–1.5 val. Ar kepinys iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Jei kepant duonelės viršus imtų pernelyg greitai rusti, viršų pridenkite folija.