Pradinis / Receptai / Kitoks „Napoleonas“

Kitoks „Napoleonas“

Reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 indelio saldinto sutirštinto pieno,
200 g sviesto,
kelių lašelių vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga:

Sviestą ir saldintą sutirštintą pieną palaikome šiltoje vietoje, kad šie būtų kambario temperatūros. Tada abu plakame su vanile, kol susidaro vientisa masė.

Tešlos lakštus supjaustome centimetro pločio juostelėmis ir kepame jas karštoje orkaitėje, kol tolygiai paruduoja. Paliekame atvėsti. (Kelias tešlos juosteles pasiliekame trupiniams.)

Ant maistinės plėvelės dedame po penkias ar šešias iškeptas ir atvėsusias juosteles. Ant viršaus užtepame kremo ir vėl dėliojame juosteles. Susluoksniuotą desertą susukame į plėvelę kaip įprastą kakavinį „Tinginį“ ir pastatome į šaldytuvą sutvirtėti. Po 8–10 valandų ištraukiame ir aplipdome sluoksniuotos tešlos trupiniais. Pjaustome ir skanaujame.

http://g-blogas.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top