Pradinis / Receptai / Kokosinis šokoladinis pyragas

Kokosinis šokoladinis pyragas

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1 stiklinės vid. riebumo pieno,
2 šaukštų kavos be nuosėdų (tirpios),
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
šaukštelio kepimo miltelių,
2 puodelių miltų (persijotų),
500 ml plakamosios grietinėlės,
dar maždaug 8 šaukštų cukraus,
1 stiklinės kokoso drožlių,
šlakelio natūralių citrinos sulčių,
šokoladinio likerio arba sirupo,
papildomai kokoso drožlių (apklijuoti kraštams).

Darbo eiga:

Šokoladą ištirpiname prikaistuvyje virš verdančio vandens.

Kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, o baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame į šalį. Į trynių ir cukraus masę pilame aliejų, kakavą, skystą šokoladą ir viską gerai išmaišome.

Pieną kaitiname su kavos milteliais, kol šie ištirpsta. Supilame kiek atvėsusį pieną į tešlą ir atsargiai išmaišome.

Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir beriame juos į tešlą, išmaišome. Galiausiai įmaišome kiaušinių baltymus. Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo formą su nuimama šonine dalimi (aš naudojau labai mažą, todėl nuotraukoje pyragas apvalus). Kepame apie valandą (tikriname, ar iškepė, į pyragą įsmeigdami šakutę ar krapštuką). Atvėsusį pyragą ilgu peiliu padalijame į dvi ar tris dalis.

Grietinėlę išplakame su cukrumi, citrinos sultimis, dedame kokoso drožles. Biskvitus aptepame šokoladiniu sirupu arba likeriu (galima ir espreso kava). Tepame grietinėlės kremą. Aplipiname pyragą kokoso drožlėmis. Galima jį apšlakstyti sirupu. Skanaus!

www.tastyart.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top