Pradinis / Receptai / Koldūnai, virti sultinyje

Koldūnai, virti sultinyje

Pexels nuotr.

Įdarui reikės:

200 g jautienos
300 g kiaulienos faršo
1 svogūno
žiupsnio džiovintų čiobrelių
maltų juodųjų pipirų
druskos

Tešlai reikės:

400 g miltų
2 kiaušinių
1½ stiklinės vandens
šaukštelio druskos

Sultiniui reikės:

3 l vandens
500 g viščiukų sparnelių
salierų stiebų
1–2 laurų lapelių
2–3 česnako skiltelių
8–10 juodųjų pipirų žirnelių
4–5 kvapiųjų pipirų žirnelių
druskos
petražolių, krapų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite sultinį. Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus sparnelius, virkite apie 20 min., nugriebdami putas. Tada sudėkite salierus, laurų lapelius, česnako skilteles, pipirus, druską ir virkite dar maždaug 40 min.

Kol verda sultinys, imkitės koldūnų. Abiejų rūšių faršą sumaišykite su prieskoniais, įtarkuokite svogūną, viską gerai permaišykite.

Ruoškite tešlą: vieno kiaušinio trynį ir kiaušinį sumaišykite su vandeniu ir įberkite šaukštelį druskos. Likusį baltymą išplakite. Miltus nusijokite į dubenį, juose formuokite duobutę ir ten supilkite vandens ir kiaušinių masę bei išplaktą baltymą. Atsargiai, užgriebdami miltų iš visų pusių, užminkykite tešlą. Papildomai ją pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15–30 min. vėsioje vietoje.

Praėjus šiam laikui, formuokite koldūnus. Tešlą kruopščiai iškočiokite į du lakštus, ant vieno iš lakštų vienodais atstumais dėkite po šaukštą mėsos, o kitu uždenkite. Koldūnus išspauskite stikline, kraštelius užspauskite šakute. Koldūnus 20–30 sek. apvirkite verdančiame vandenyje (dėkite po tiek koldūnų, kad šie nesuliptų) ir tik paskui dėkite į verdantį sultinį. Virkite apie 20 minučių. Patiekti koldūnus su sultiniu rekomenduojama dubenyje, ant viršaus pabarsčius smulkintų krapų ir petražolių.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top